Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 21.02.2017.
14:44
Telegraf A
Tenkovi su bojište po prvi put videli 1916. godine tokom Prvog svetskog rata kada ih je upotrebila britanska vojska protiv Nemaca, a prvobitna im je namena bila usklađena sa okolnostima statičnog rata: borbeni zadatak “kopnenih brodova”, kako su ih prvobitno nazivali, bio je da pređu preko ničije zemlje, pocepaju ogradu od bodljikave žice i probiju se kroz tuđinske rovove, sve vreme zaštićeni oklopom od neprijateljskog dejstvovanja.
Subota 25.02.2017.21:26
Čiste gluposti,Koreanski Black Panther K2 nije učestvoavao niti u jednom oružanom konfliktu u realnim borbenim uslovima da bi ga se moglo svrstavati u TOP 10 tenkova,isto važi i za Japanski tenk TYPE 10 koji do sada nije učestvovao niti u jednom ozbiljnijem oružanom konfliktu što ova dva tenka i njihovu superirnost dovode u pitanje. -Što se tiče Abramsa tu nema puno šta reći već da je Veteran koji je imao svoje najbolje dane, ali također su dosta veliki broj njih uništeni u ratovima u Iraku i Avganistanu, također nekoliko njih su uništena poslednjih dana u UAE od strane Huta sa zaista primitivnim protiv tenkovskim eksplozivnim sredstvima.U pustinjsko peščanim uslovima na bliskom istoku ovaj tenk je pokazao dosta svojih slabosti i mana.
Subota 25.02.2017.21:26
-Kada je reč o Ruskom T-90 modelu tu također nema se šta puno reći osim da je već isproban u različitim ratnim ratnim dejstvima u kojima se pokazao jako uspešan, najbolji primer za to je trenutni rat u Siriji, Rusi su već prezentirali poslednji i naj najnapredniji model iz porodice T-90 koji nosi ounaku T-90MS Tagil, koji najverovatnije neće razočarati u budućim konfliktima.
Subota 25.02.2017.21:27
Izraelska Merkava IV je monstrum od tenka i verovatno najrobusniji tenk na svetu sa zastrašujućim izgledom koji unosi strah neprijatelju kada ga ugleda.Tenk je već isproban u ratnim uslovima u kojima kje pokazao zadovoljavajuće rezultate, ali također je evidentno da su Palestinci i borci Hezbolaha uništili nekoliko od ovih tenkova što su mediji širom sveta okarakterisali kao udarac za Izraelski ponos vojne industrije.
Subota 25.02.2017.21:27
Ako govorimo o Ruskoj Armati tu će vreme da pokažae koliko taj tenk zaista vredi i dali je stvarno tenk koji sebi nema ravnog u svetu, i s obzirom da je Rusija već uključena u nekoliko vojnih dešavanja trenutno sa mogućnošću da se uskoro otvori još koji front na kojem će Rusija da igra veliku ulogu, nema sumnje da će ARMATA T-14 u jako bliskoj budućnosti da ima svoje vatreno krš
Subota 25.02.2017.21:27
Ako govorimo o Ruskoj Armati tu će vreme da pokažae koliko taj tenk zaista vredi i dali je stvarno tenk koji sebi nema ravnog u svetu, i s obzirom da je Rusija već uključena u nekoliko vojnih dešavanja trenutno sa mogućnošću da se uskoro otvori još koji front na kojem će Rusija da igra veliku ulogu, nema sumnje da će ARMATA T-14 u jako bliskoj budućnosti da ima svoje vatreno krštenje.
Subota 25.02.2017.21:28
Prikaz je nekompletan. Nedostaje Kineski Type 99, mesavina T72- ke i Leoparda. Nedostaje i novi Iranski tenk. Nema Francuskog Leklerka, Engleskog Celindzera. Posebna je prica tezina tih tenkova. T90 i Type 99 su teski oko 45 tona (sa dodatnim oklopom plafon 50 tona), dok su svi ostali tenkovi teski preko 60 tona, sa visokim siluetama, skromnih manevarskih karakteristika srazmerno malih brzina. Lokalni ratovi su potvrdili da RPG 29, Fagot, Kornet, TOW buse Merkavu, Abramsa, Leoparda... Ostali (Leklerk, Chelindzer, Korejski i Japanski tenk, osim T 90)nisu imali borbenu primenu.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)